Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon

IEA Norge (www.iea.no) er en portal som skal formidle hva de ulike programmene i IEAs teknologinettverk arbeider med og hvem i Norge som deltar i disse programmene og ekspertgruppene.

Den totale innsatsen i programmene (Technology Collaboration Programs (TCP)) involverer over 40 land, flere hundre delegater i programmenes styringskomiteer og tusenvis av eksperter som tilsammen omsetter for flere hundre millioner kroner årlig.

Innenfor sine respektive fagområder er IEA-aktivitetene velkjente og blir mye benyttet. I de senere år har aktivitene ofte blitt mer integrert mellom programområdene og mange interessenter med annet ståsted enn energi, f.eks. miljø og utviklingsspørsmål, har blitt involvert. Det finnes derfor utviklingsmuligheter gjennom å ta del i et rikt materiale og få tilgang til den store ekspertisen som IEA involverer.

Denne portalen er laget for å gi norske interessenter bedre tilgang på resultater og kontaktnett, og dermed et virkemiddel for å redusere kostnader og skape forretningsmuligheter.

Portalen skal gi veiledning til steder der informasjon og rapporter finnes, men ikke duplisere slik informasjon. Portalen er laget på norsk for at man lett skal få tilgang til grunnleggende informasjon og få en enkel oversikt over IEAs virksomhet innen teknologi.

For å bruke IEA navnet i sin helhet eller som akronym i en publikasjon, brosjyre, på en TCP nettside eller liknende må man benytte en ansvarsfraskrivelse. Denne sier følgende:
[Fullt navn på TCPet] [TCP akronym] opererer innenfor et rammeverk satt av International Energy Agency (IEA). Meninger, resultater og publikasjoner fra [TCP akronym] representerer nødvenigvis ikke meningene eller de politiske retningslinjene til IEA sekretariatet eller til de individuelle medlemslandene.

Norges forskningsråd og Enova har hovedansvaret for den norske deltakelsen i IEAs teknologinettverk.

Partnere

Siste nytt

IEA Energy Atlas

Utforsk verden på en ny måte med IEA Energy Atlas. Interaktive kart over Energy Atlas inneholder mye data, fra oljeforbruket til CO2-utslipp, for hele verden og 138 land.

Oil Market Report

Oil Market Report for mars 2015 vil bli utgitt på den 13. mars 2015 kl. 10.00.